Some (sosiaalinenmedia) on kuvien, videoiden, kirjoitusten valtakunta. Monilla on twitter-, facebook- tili ja päivittää sitä ahkerasti. Kuitenkin on paljon henkilöitä, joilla on kyllä tili, mutta päivitykset ovat hyvin harvinaisia. Miksi sitten on tili?

Itsekeskeisyys on vallalla ja niin myös somessa. Ihmisillä on tarkoituksen mukaista kertoa omista tekemisistä ja tekemättä jättämisestä. Uskon kuitenkin, että enemmitö hankkii tilin ja 2-6 sataa kaveria, jotta voisi otta utelias.

Ennen oli kylissä ainakin yksi henkilö jota kutsuttiin tietotoimistoksi tai sitten oli postineiti tai puhelin välittäjä, joilla oli tietoa. Monesti nämä tiedot olivat kertoivat monille heidän omista tekemisistään enemmän kuin itse tiesivät.

Onko tämä maailma somessa tai somen takia menossa itsekäiden ja uteliaiden ihmisten temmellyskentäksi? Mielestäni siihen on suuri vaara!

Yksi esimerkki tiedotusvälineiden asioiden yksinkertaistamisesta, jota somessakin tapahtuu ihan tavallisten ihmisten kohdalla. Esim. Hallitus ilmoitti, että on olemassa alustava ajatus keskustelun ja kehityksen pohjaksi - kuntakartta. Media ja useat poliitikot lukivat: Hallitus pakottaa kunnat kuntakartana mukaan yhteen kysymättä keneltäkään mitään. Mielestäni tämä on valtapeliä, joka somessa voi siirtyä yksilöiden keskinäiseksi toimintamalliksi. Silloin vain suvaitsevaisiksi luetaan ne, jotka ovat valtamedian toimintatapojen mukaan liikkeellä. Siis suvaitsemattomuus lisääntyy käytännöksi.

Minua se ei itseäni haittaa, mutta ärsyttää inhimillisyyden vuoksi, sillä suvaitsevaisuus on kärsimässä markkinoilla inflaation.